Matlagningskurser


Lördag 18 februari 2023 kl 15.00
Grön festmeny
(nya recept för 2023)

En grön festmeny, hur gör man egentligen? Kom på kurs hos mig på Tastecelebration Residence!

Tillsammans lagar vi en härlig meny med roliga inslag av lite svårt men framförallt med roliga tekniker att prova och använda sig av hemmavid. Genom spännande recept lär vi oss skapa texturer och smaker; krispigt, krämigt, dallrigt, friterat, smuligt, fett, torkat, kallt, syrligt, såsigt, oljigt, rökigt och skummigt! 
Olika konsistenser, färger, ingredienser och smaker bidrar alla till en större matupplevelse.
Att kocka i köket är ju lite som att vara en trollkarl. Med bra prepp och planering, några tricks i rockärmen och goda ingredienser skapar vi en större upplevelse i måltiden.

Med spännande smaker och bra tillagningstekniker kan man nå långt. Ibland får man titta tillbaka på hur något gjordes förr, ibland blicka framåt och ta hjälp av nya, roliga hjälpmedel. Vi har några av dem på plats (utan att bli alltför beroende av maskiner etc)

Vi använder råvaror från nära och längre ifrån. Naturligtvis använder vi oss även av ingredienser och smaker från vår Smakbutik och våra Big Green Egg i kursen.
Naturligtvis avslutar vi kursen med en gemensam middag med allt det goda ni gjort!

I denna kursen lagar vi mat med inspiration av hela världens smaker och ingredienser.

Information om allergi:
Några av recepten på kursen innehåller gluten, det innebär alltså även att det förekommer gluten i köket även om inte alla recept innehåller gluten i sig. Vi använder oss också av lök i alla former och sorter samt baljväxter.
Skulle du ha några allergier som vi bör ta hänsyn till, meddela vid bokningstillfället så ser hur vi kan lösa det på bästa sätt.


Lördag 4 mars 2023 kl 15.00
Nyfiken Grön – vardagsrecept för en grönare vardag

(nya recept för 2023)

Ny på grön mat och nyfiken? Eller mer erfaren och i behov av ny inspiration? Sugen på att lära dig mer om nya ingredienser? Låter du dig inspireras av världens alla ingredienser, färger och smaker?
Kom på matlagningskurs och din matlagning en boost!

I mina matlagningskurser tar jag med dig på en grön resa. Vi använder oss av alla goda grönsaker och produkter som säsongen och landet bjuder på och kombinerar det med smaker från hela världen. Kanske lägger vi till en oväntad ingrediens eller använder oss av ett annorlunda tillagningssätt…Efter avslutad matlagning dukar ni bordet och njuter av er tokgoda mat!


I den här matlagningskursen låter vi inga landsgränser begränsa vår smakpupiller. Vi blandar öst och väst med syd och norr. Kryddor från hela världen, ingredienser från nära och resten av klotet får samsas på vår tallrik. Det behöver absolut inte vara krångligt eller besvärligt. Allt som krävs av dig är nyfikenhet och ett visst mod att smaka något nytt.
Inspiration finns att hämta vare sig du är nybörjare eller en tvättäkta foodie!

Vi ses i djungeln av smaker!

Information om allergi:
Några av recepten på kursen innehåller gluten, det innebär alltså även att det förekommer gluten i köket även om inte alla recept innehåller gluten i sig. Vi använder oss också av lök i alla former och sorter samt baljväxter.
Skulle du ha några allergier som vi bör ta hänsyn till, meddela vid bokningstillfället så ser hur vi kan lösa det på bästa sätt.

Pris och anmälan
En matlagningskurs hos oss kostar 1700 kr per person (för privatpersoner).
Anmäl dig till kurserna genom att skicka ett email till info@tastecelebration.com. 
Glöm inte att meddela eventuella allergier, ev. presentkortsnummer och naturligtvis vilken kurs du vill anmäla dig till.

Vad ingår i priset?
– I vår matlagningskurser lagar ni mat tillsammans med kocken 
Isabel Brummer.
– God fika vid början av dagen på kursen (eller alternativ beroende på kursval) samt guidad smakprovning
- Ca 3,5 timmar effektiv matlagning med en helt växtbaserad meny 
(inriktning varierar beroende på kurs/önskemål/säsong)
- Avslutande middag med allt det goda ni lagat!
– Alla kurser ges i små grupper om 7-12 personer
– Delar av matlagningen sker på kamadougnen the Big Green Egg (lite väderberoende dock)
– En massa tips och knep i köket!
– Receptkompendium efter avslutad kurs
-------------------------

Man kan också dra ihop ett eget gäng och komma på privatkurs, minst 7 och max 12 personer. Det går fint att komma både med ditt företag eller som privatpersoner. Hör av dig så syr vi ihop något kul!