Vår mat


Lunch, middag och fika hos oss
Det går fint att boka bord och rum dygnet runt via vårt online bokningsystem. Du hittar länken till bokning av bord på vår första sida här på hemsidan.

Den 16/9-15/10 är det Skördetid på Österlen!
Läs hela programmet här
Fre-sön 12-14.30 Härlig lunch tillagad med fokus på ingredienser och kryddor från vår Smakbutik, ibland tillagade i Big Green Egg och naturligtvis kombinerade med lokala grönsaker och råvaror!
Under eventet Skördetid blir det lunch med fokus på olika länder per helg eftersom vi har så många länder representerade i vår Smakbutik och så många roliga ingredienser vi vill att ni ska få upptäcka!
22-24/9 Fokus på Frankrike och våra franska smaker i vår butik!
Vi serverar “råbiff” på fina rödbetor och squash och smaksatt med härlig Espelette-peppar och fransk senap. Den serveras tillsammans med nyfriterad amandinepotatis och tryffelkikärtsmajjonäs samt gott grönt!


Vi serverar lunch fre-sön 12-14.30 och fika till kl 16.
Vår lunch kostar 175 kr per person.
Till lunchen rekommenderar vi att du bokar innan du kommer, dels så att du verkligen har ett bord och för att det är lättare för oss att planera antalet måltider.
Förutom lunch, har vi även lite blandat sött bakat och naturligtvis härligt baristakaffe av olika slag.

Vår kvällsmeny
Fr.o.m den 15/9 serverar vi vår kvällsmeny fredag och lördag kväll med två sittningar, 18.00 och 19.30. Du sitter inte på tid i våra sittningar, det är bara för att vi ska sprida ut bokningarna och underlätta för köket.
OBS! Till kvällen måste du boka innan du kommer då det är väldigt begränsat med plats.
Vår kvällsmeny kostar 675 kr per person.

Vår bästa kvällsmeny just nu:
– Bakad och färsk tomat från Angelikas gård med persiljeolja och hemgjord tofufeta, Nudja på soltorkade tomater med rostat bröd och salt maräng

– Säsongens gröna på en tallrik!
Gnocchi på rödbeta och fylld zucchiniblomma serverad med äppelglaze och gräddig sås, nystekta kantareller från skogarna nära samt Gotlandslinser med plommonchutney

– Chaikokta päron från spaljén med hemkörd hallonssorbet,
vit chokladkräm, popcornspulver med långpeppar och karamelliserade popcorn


Allergier
Har du någon allergi som vi bör ta hänsyn till när du kommer som gäst? Meddela när du gör din bokning, vi gör vårt bästa för att du ska få en fin upplevelse hos oss.
I menyn förekommer lök av olika slag, gluten, soja, baljväxter samt svamp.

Växtbaserat
All vår mat vi serverar är helt växtbaserad.
De flesta gäster som kommer till oss är dock varken vegetarianer eller veganer utan helt vanliga människor som uppskattar god mat. Precis som vi vill ha det. Oavsett vad du äter de andra dagarna, tror vi att du kommer att uppskatta vårt kök. Nyfikenhet på kul mat hjälper dock😉
För våra hotellgäster har vi dessutom lagt till eko-ägg, filmjölk/yoghurt, komjölk samt ko-ost till den övriga frukosten.

Smakbutik öppettider
Efter den 21/8 kommer Smakbutiken att vara öppen torsdag-söndag 11-17 (ingen servering på torsdagen)
Ps! Kommer du som gäst på kvällen till vår restaurang öppnar vi alltid vår Smakbutik för dig.