Matrundan 2024


Platsens själ ger smaken…

Matrundan går av stapeln under Kristihimmelfärdshelgen 9-12 maj med extra mycket öppet och happenings!
Under fyra dagar får ni åka runt och besöka oss på alla vår unika platser. Vi är allt från gårdshotell, caféer och restauranger till odlare, producenter och butiker. Tillsammans är vi en del av det skafferi som Österlen bjuder på. Vi är lika olika som ni är och en härlig blandning av stort och smått.

Öppettider under Matrundan
– Smakbutiken och showroom för Big Green Egg håller öppet torsdag-söndag 11-17
– Maffiga mackor och andra lunchalternativ till stor del tillagade på Big Green Egg torsdag-söndag 12-15. Missa inte lördag lunch mellan 12-16 då vi har live-cooking på Big Green Egg!
– Vår kvällsmeny serverar vi under Matrundan från kl 18 torsdag, fredag och lördag. Vår kvällsmeny kostar 675 kr per person. Glöm inte att boka bord innan du kommer!

Vår kvällsmeny:

  • Svarvad squash med kräm på svartrot, blancherad majrova och rättika serverad med skuren grädde och örtolja. På toppen gotländsk vild sparris.
  • Nypotatis med örter och kokt vit sparris serverad med kräm på karamelliserad grön sparris och tempeh på Kasha (rostat bovete), sås på fermenterad morotsjuice och rökt smör och toppat med picklad körvelstam.
  • Krämig rispudding med smak av ros, långbakad rabarber och fermenterad lönnsirap med smak av jordgubb

Matrundan på Tastecelebration Residence och i vår Smakbutik
Under Matrundan visar vi gärna upp allt vi gör här på Jägmästarbostaden!
Under alla dagar har vi öppet och bjuder in er att besöka oss och upptäcka vår goda mat som denna helgen kommer att tillagas till stor del i Big Green Egg och våra härliga produkter i vår Smakbutik. Naturligtvis kan ni även boka rum på vårt lilla gårdshotell och njuta av vår fantastiska utsikt. Naturen som omger oss är en underbar bonus för alla att njuta av. Naturligtvis kommer ni även att kunna smaka naturen runt om oss i vår mat, precis som alltid!

På lördag den 11 maj har vi lite extra happening med live cooking på Big Green Egg tillsammans med BGE-kocken Daniel Evertse och Isabel Brummer mellan 12-15.

Även om det står fullbokat i vårt bokningssystem den 11/5, är det möjligt att sitta ute obokad. När maten är slut, är den slut.
Dessutom blir det livemusik med bandet New Sunny Side Ramblers. En tight akustisk femmannagrupp från Skåne som spelar amerikansk old time, bluegrass, folkmusik, country och blues med ett stänk irländskt. Med andra ord ”americana”.  

I bandet spelar Stefan Danielsson sång och munspel, Jörgen Carlsson sång och mandolin, Christian Schaar sång och banjo, Mac Robertson sång och gitarr och Tommy Sörensen sång och bas. 

Läs hela programmet här för Matrundan!