Foodievandring


36 kilometers lagom utmanande vandring längs Skåneledens Österlencirkel med avbrott för stora matupplevelser och skön vila 

För er som älskar att vandra men också att njuta av spännande mat erbjuder två kända matdestinationer på Österlen, Drakamöllan Gårdshotell och Tastecelebration en alldeles speciell upplevelse. Med Skåneledens Österlencirkel som utgångspunkt har vi skapat ett vandringspaket över tre dagar där en storslagen naturupplevelse inramar spännande matupplevelser.

Österlencirkeln har allt vad man kan önska sig av en vandring. Den omväxlande terrängen längs den härligt forsande Verkeån, ensliga skogsvägar där det är långt mellan husen, men också intressanta kulturlämningar som Alunbruket, Hallamölla och Agusastugan och inte minst det vidsträckta hedlandskapet i Drakamöllans naturreservat. 34 varierande kilometer medelsvår vandring med upplevelser för alla sinnen.

Både Drakamöllan Gårdshotell och Tastecelebration sätter vi en ära i att erbjuda en stor matupplevelse.

Hos oss båda är det de lokala råvarorna som har huvudrollen. Smak, färg och doft – allt skall samverka och skapa en stor kulinarisk upplevelse.

På Drakamöllan bjuds mycket grönt men också kött, fisk och fågel.  Ingen fast meny utan varje dag inspireras köket av det allra bästa som säsongen erbjuder.

På Tastecelebration Residence har en av Österlens just nu mest omtalade matentreprenörer Isabel Brummer skapat en spännande krog med fokus på växtbaserad mat.

Paketet inkluderar två övernattningar med eftermiddagskaffe vid ankomsten och en spännande tre rätters middag på kvällarna. Efter middagen väntar en skön natts sömn i dubbelrum innan det är dags att fylla på energidepåerna med en stor frukost.

I paketet ingår också en rejäl matsäck som vi anpassar efter årstid och väderlek. På vintern en rykande varm soppa, på sommaren en matig sallad, nybakat bröd, färsk frukt och något sött till kaffet.

Med på vandringen tar man bara matsäcken och det nödvändigaste. Övrigt bagage ser vi till att det finns på plats när ni kommer fram.

Pris 2023 Foodievandring pris per person 5 400 SEK.
Enkelrumstillägg 300:- per natt.

Läs ännu mer om paketet här!